Technische info | meten

Bij de opmeting dient U eerst te bepalen waar U de gordijnen/overgordijnen wenst te hangen. Gordijnen worden meestal gehangen binnen de dagopening (binnen het raam) en overgordijnen buiten de dagopening. 

In de dag Buiten de dag
panelen vouwgordijnen

Indien U beslist de overgordijnen buiten de dagopening te plaatsen dient U te beslissen tot waar U deze wenst, tot juist boven de tablet (+ 1 cm), eleganter is tot juist voorbij de tablet (springt de tablet niet te ver uit de muur ? -  hou rekening met radiators), tot boven de vloer (ongeveer 2 cm van de vloer) of "staand" op de vloer.

De breedte bepaalt U door de dagopening te meten en hierbij 30 tot 40 cm toe te voegen om de overgordijnen gedeeltelijk voorbij het raam te kunnen openen, teneinde bij geopende overgordijnen niet teveel licht te verliezen in kamer.

Bij ophanging aan roedes kunnen eventueel links en rechts retours voorzien worden aan de panden teneinde deze beter te laten aansluiten op de muur.

Bij vouwgordijnen dient U er rekening mee te houden dat deze in opgetrokken toestand een pak vormen van minimaal 28 cm, hetgeen van belang kan zijn voor het openen van de ramen. In veel gevallen is daarom aan te raden deze te bevestigen aan het plafond of juist onder de moulures. Vouwgordijnen worden in de breedte links en rechts +7 cm over de dagopening gemeten teneinde een goede afsluiting te bekomen.

Indien u niet zeker bent van de opmeting dan zijn wij steeds graag deze voor u gratis uit te voeren waarbij dan de eventuele uitvoering kan besproken worden.