Technische info | plaatsing

Alle confectiewerken worden op ons atelier voor afgifte gestreken en gestoomd. Bij transport is het onvermijdelijk dat er zich kreuken en of vouwen vormen in de stof. Om deze te verwijderen is het mogelijk dat u voor of na plaatsing de stoffen plaatselijk dient te strijken (temperatuur aangepast aan de stof, bij voorkeur aan de achterzijde) of te stomen.

Nieuwe rails zijn behandeld met siliconen teneinde het glijden te vergeakkelijken. Oude rails kunnen na reiniging eveneens behandeld worden met siliconen (te verkrijgen in spuitbussen).

Indien de rails bevestigd worden met vijsjes in de rail dient u er in het bijzonder op toe te zien dat de schroevedraaier de railgelijdingen niet raakt (best is vijsjes met kruiskop te gebruiken) daar anders de rail onherstelbaar beschadigd wordt.

Opgegeven afmetingen (veelal vermeld op de afgewerkte confecties), betreffen de maten van de gordijnen of overgordijnen - rails of roedes dienen dus boven deze afmetingen geplaatst te worden.

Hou er rekening mee dat zo goed als geen tablet, muur of plafond volledig recht (pas) is. Spelingen van 1 tot 2 cm zijn geen uitzondering.